Anouk haar ervaring

Anouk haar ervaring

Accountmanager bij Xstate

Onze accountmanager Anouk is een echte bezige bij. Niet alleen op werkgebied, maar ook in haar vrije tijd doet ze van alles. Sinds september 2022 is Anouk werkzaam als accountmanager binnen Xstate. In deze blog gaat ze vertellen hoe ze terecht is gekomen bij Xstate en wat haar werkzaamheden zijn als accountmanager.

Na het afstuderen

Op mijn zestiende heb ik de havo afgerond en ben ik de opleiding SPECO gaan volgen aan de Fontys Hogeschool in Tilburg. SPECO is een opleiding die gericht is op sport en economie. Hierin sprak het gedeelte van sport me heel erg aan, maar ook het feit dat commerciële economie een hele brede opleiding is. Hierdoor wist ik dat ik later nog veel kanten op kon, omdat ik nog niet zo goed wist wat ik wilde. Eenmaal de opleiding afgerond, wist ik helaas nog steeds niet wat ik wilde. Het enige wat ik wist is dat ik sociaal ben, dat ik ontzettend graag met mensen bezig ben en dat jij mij niet blij gaat maken met 40 uur achter een computer te zitten.

Als eerst ben ik terecht gekomen in het relatiebeheer bij een online marketingbureau. Hier had ik alleen telefonisch contact met de klanten, wat ik niet lang volhield. Hierna ben ik terecht gekomen bij een technisch detacheringsbureau, waar ik een 360 graden rol had. Dit betekende dat ik een accountmanager, recruiter, en een talent coach was in één. 80% van de tijd was ik uiteindelijk bezig met recruiten, maar ik miste daarin het klantencontact, op gesprek gaan op locatie bij de klant en de match maken tussen een professional en de klant.

Xstate

Ik begon eigenlijk mijn interesse te verliezen in de detacheringsbranche, totdat Anne van Xstate mij een berichtje stuurde via LinkedIn of mij de functie van talent coach wat leek. Dit sprak me direct aan omdat je dan echt met (jonge) mensen contact hebt die al bij een bedrijf zitten en je hen gaat helpen met hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik ben toen op gesprek gegaan met Walter en in de loop van het gesprek kwam Walter erachter dat ik meer een doelgericht en commercieel persoon ben en dat de functie als accountmanager misschien meer bij me past. Met de ervaring die ik al had opgedaan was mijn eerste reactie ‘liever niet’, uiteindelijk zijn er meerdere gesprekken over geweest en zag ik ook in dat de functie van accountmanager hier heel anders was dan dat ik in mijn ervaring heb meegemaakt, waardoor ik uiteindelijk ervoor gekozen heb om als accountmanager aan de slag te gaan.

‘’De doorslag waardoor ik uiteindelijk heb gekozen voor Xstate is de missie en visie van Xstate, de doelgroep, dat ik de connectie kan maken met de trainees en hun (eerste) werkervaring, mijzelf kan ontwikkelen en de superleuke collega’s bij Xstate. ‘’

Accountmanager bij Xstate

Als accountmanager ben ik verantwoordelijk voor trainees van Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving in de volledige regio Zuid (Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant en Limburg). Mijn werkzaamheden als accountmanager verschillen per week. We starten hier elke dag met een dagstart. Tijdens de dagstart worden er door collega’s casussen of onderwerpen aangekaart waar ze bijvoorbeeld tegenaanlopen, zodat we er met zijn allen over kunnen sparren. Hierin wordt je inbreng heel erg gewaardeerd en je kan elkaar helpen.

Op een dag kan ik ook ingepland worden voor een vervolggesprek met een kandidaat. Dit is het gesprek na het kennismakingsgesprek van de kandidaat met de recruiter. In dit gesprek kijk ik hoe de persoon is en wat voor opdrachtgever de kandidaat zoekt hierna maak ik de beslissing of wij een kandidaat een contract willen aanbieden bij Xstate. Zodra de kandidaat voor Xstate heeft gekozen en gaat starten als trainee ga ik op zoek naar opdrachtgevers waar ze op gesprek mogen. Voor een gesprek bij een opdrachtgever heb ik een voorbereidingsgesprek, waarbij ik de trainee voorbereid op wat voor vragen hij of zij kan verwachten bij de opdrachtgever.

Ik heb daarnaast ook contact met de klanten. Dit kan gaan om acquisitie, afspraken maken, contracten van trainees of trainees die nog een opdrachtgever zoeken. Ook kom ik bij de klanten op bezoek. Dit kan zijn als een eerste kennismaking, voor een evaluatiegesprek over een trainee of als ik meega naar een sollicitatiegesprek van een trainee bij de opdrachtgever. Zoals ik al zei, veel verschillende werkzaamheden.

Het leukste aspect van accountmanager

Het leukste aan mijn werk vind ik het sociale stukje en het buiten de deur zijn om in gesprek te zijn met klanten of trainees. Daarnaast heb ik het ook hartstikke leuk met mijn collega’s, dat we elkaar altijd helpen en kunnen sparren over onderwerpen.

Tijdens mijn baan als accountmanager VTH bij Xstate ben ik erachter gekomen dat de Omgevingswet veel veranderingen met zich mee gaat brengen. Het is daarin leuk om te zien wat voor wisselingen er zijn nu de Omgevingswet er aan komt, alleen al bij het vak van vergunningverlening. Bijvoorbeeld dat er steeds meer verantwoordelijkheden zijn en dat je als collega sociaal bezig moet zijn en integraal moet samenwerken met andere collega’s op de afdeling bij de gemeenten. Hier was ik voorheen niet echt mee bezig, terwijl ik het wel heel interessant vind.

Omschrijf Xstate in 3 woorden

Saamhorigheid, jeugdig, ontwikkelen