Amarins haar ervaring

Amarins haar ervaring

Traineeship Duurzame Ontwikkeling

“De ideaale opstart van je carriere”

Amarins heeft Milieukunde gestudeerd aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden. Zij heeft hier de richting Energie en Klimaat gedaan. Sinds eind juni is Amarins werkzaam als trainee Duurzame Ontwikkeling. 

In contact met Xstate

Ik werd via LinkedIn benaderd door Xstate. Ze vroegen mij of ik een keer samen met hun een bakje koffie wilde drinken. Daar stond ik wel voor open. In eerste instantie zou ik een korte presentatie geven, maar doordat de coronamaatregelen werden aangescherpt, werd dit uitgesteld. Toen er weer wat meer mogelijk was, kwamen ze met wat nieuws: speeddaten. Hierbij zat ik drie keer 10 minuten tegenover een collega van Xstate en hadden zij elk een onderwerp dat ze wilden bespreken. Nog geen week later kreeg ik te horen dat zij mij wilden aannemen. Zo ben ik bij Xstate terecht gekomen.

Na mijn afstuderen, had ik niet gelijk een specifieke baan voor ogen. De studie Milieukunde is vrij breed en ook de keuzes die ik binnen de studie heb gemaakt waren divers. De rode draad was echter duurzaamheid. Daarom was ik al vrij snel naar traineeships op het gebied van duurzaamheid aan het kijken, omdat je daarmee een kijkje in verschillende keukens kan nemen. Er wordt daarnaast ook in je persoonlijke ontwikkeling energie gestoken en dit spreekt mij erg aan. Ik vind het namelijk leuk om te leren en mijzelf verder te ontwikkelen.

Officieel zou ik in september beginnen met werken, aangezien het traineeship ook in september zou gaan starten. Wanneer Xstate eerder iets voor mij zou vinden kon ik eerder gaan beginnen met werken. Drie weken na het ondertekenen van mijn contract bij Xstate heb ik een gesprek gehad bij Omrin, waar ik eigenlijk meteen al kon beginnen. Hier ben ik nu sinds eind juni werkzaam.

Bij Xstate zijn ze betrokken en geïnteresseerd in je. Wanneer je ergens mee zit, gaan ze er ook echt mee aan de slag.

Werken bij Omrin

Toen ik net werkzaam was bij Omrin werd ik regelmatig eens gebeld door Xstate met de vraag hoe het ging en of ze mij ergens mee konden helpen. Als ik nu vragen heb, hoef ik maar te bellen en staan ze voor me klaar. Dat maakt het contact erg prettig, omdat er echt naar je geluisterd wordt.

Ik ben bij Omrin aangenomen om RCA’s (Root Cause Analysis) uit te voeren. Dit is een methode die wordt gebruikt om oorzaken van problemen of gebeurtenissen te achterhalen. Daarbij is de overtuiging dat problemen het beste kunnen worden opgelost door correctie of de oorzaken weg te nemen. Dit in tegenstelling tot aanpakken die zich richten op symptoombestrijding. Naast het doen van RCA’s word ik ook ingezet voor andere klussen, zoals het maken van een storingsanalyse en zit ik in het team wat werkt aan het verbeteren van het onderhoud beheerssysteem.

Mijn dag begint rond 07:30 uur met het inlezen van het wachtverslag van de afgelopen 24 uur. Vervolgens begint om 08:15 uur het overleg met de TD. Daarin bespreken we de problemen die de afgelopen 24 uur op technisch gebied zijn voorgekomen. Aan de hand daarvan worden acties gedaan. Vanaf 09:30 uur is mijn dag altijd erg verschillend. De ene keer ben ik bezig met het opstarten of het uitwerken van RCA’s. De andere keer zijn we een complete dag bezig met Ultimo.

Ik werk ondanks corona volledig op locatie. Het voordeel hiervan is dat ik de meeste collega’s heb leren kennen. Ook heb ik een beter beeld gekregen van hoe de processen binnen Omrin lopen. Ik denk dat dit thuis een stuk lastiger was geworden, aangezien het voor mij toch wel een nieuwe wereld is. Als ik ergens tegen aanloop, klop ik ook makkelijk even aan en kan ik zo mijn vragen stellen. Zo heb ik ook aangegeven dat wanneer mogelijk, ik wel meerdere dingen wilde oppakken. Toen ik dit aangaf werd dat ook snel geregeld. Ik hoef me dus zeker niet te vervelen.

Het begin van het traineeship Duurzame Ontwikkeling

We zijn natuurlijk nog maar net begonnen met het traineeship Duurzame Ontwikkeling. Gelukkig hebben we elkaar allemaal een keer kunnen zien tijdens de Kick-Off. Ik vond het interessant om te horen waar andere trainees werken en waar ze zich mee bezig houden. We zijn allemaal starters en lopen over het algemeen tegen dezelfde problemen aan. Het mooie is dat je het hier met elkaar over kunt hebben en van elkaar kunt leren hoe anderen dingen aanpakken.

Xstate in drie woorden

Positief, luisterend oor en betrokken.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?