Walter zijn ervaring

Walter zijn ervaring

Eigenaar van Xstate

Walter Lammers is naast eigenaar van Xstate Zuid, ook werkzaam als recruiter en accountmanager. Sinds november 2020 is hij druk bezig met het opzetten van een Xstate netwerk in het zuiden van Nederland, en niet zonder succes! In dit interview stelt Walter zichzelf voor, we krijgen inzicht in zijn werkzaamheden bij Xstate en hij geeft zijn gouden tip aan trainees.

Wie is Walter?

Ik ben Walter Lammers en ik woon in Eindhoven. Hier woon ik samen met mijn vriendin, dochter en zoontje. Ondanks dat ik de opleiding werktuigbouwkunde aan de HTS heb gedaan, heb ik mijn passie gevonden in de detacheringsbranche. In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om op vakantie te gaan, een voetbalwedstrijd te kijken, de stad in te gaan en de gezelligheid op te zoeken.

Ik ben al een goed aantal jaar werkzaam in de detachering. Voorheen bij een technisch detacheringsbureau en sinds november via Xstate een nieuwe branche ingeslagen: de duurzaamheid. Wat het werk voor mij zo leuk maakt, is het vele contact met mensen en dat ik een bijdrage kan leveren aan iemand zijn persoonlijke ideaal en ambitie. Daarnaast ervaar ik het in contact komen met bedrijven, gemeenten en provincies als erg leuk.

Naast dat ik veel plezier uit mijn werk haal, krijg ik er ook veel energie van. Vooral omdat ik mensen en bedrijven echt verder kan helpen. Door het inzetten van mijn netwerk, het geven van ondersteuning en het inbrengen van enthousiasme kan je iemand verder helpen en de vrijheid geven om eigen keuzes te maken. Mensen op die manier een stapje verder brengen, daar krijg ik echt energie van. Ik vind het ook ontzettend leuk als ik een net afgestudeerde, die al een aantal keer is afgewezen, dan toch de kans kan geven om zijn of haar carrière te laten beginnen binnen de gewenste branche. Dat is ontzettend dankbaar werk en uiteindelijk nog het leukste van het detacheren! Je maakt een positieve impact op iemand zijn leven, dat is heel dankbaar werk.

Xstate in Zuid-Nederland

In het najaar van 2020 ben ik met Lútsen gestart met de oprichting van Xstate in het zuiden van Nederland. Dat is nu aardig gelukt. Mijn functie is op dit moment een combinatie van accountmanager en recruiter. Dus aan de ene kant ben ik veel in contact met klanten en aan de andere kant ben ik actief opzoek naar goede kandidaten. Voor regio Zuid werk ik sinds kort samen met Jeffrey en Yorik, onze nieuwe accountmanagers. Zelf heb ik wel de ambitie om dit nog verder uit te breiden en zal ik ernaar streven om mettertijd nog een accountmanager en een recruiter aan het team toe te voegen. Ondanks dat ik op dit moment al een aardige impact kan maken in het zuiden wil ik deze vergroten, en daarvoor is uitbreiding van het team zeer welkom!

Werkzaamheden van Walter

Naast dat ik als eigenaar ook als accountmanager en recruiter functioneer, ben ik voor iedereen een aanspreekpunt. Ik zal ten alle tijden mensen proberen te helpen; of dat nou een klant is, een trainee of een professional. Om dit zo goed mogelijk te kunnen doen, probeer ik altijd vanuit de bril van die persoon mee te kijken, om te zien waar hij of zij tegenaan loopt. We kunnen natuurlijk niet alles voor je oplossen, maar we proberen wel altijd mee te denken en inzichten te geven. Op die manier kan je op de achtergrond sturing geven, maar lost de persoon het uiteindelijk wel zelf op.

Je kan dus eigenlijk voor bijna alles bij mij terecht. Trainees bellen bijvoorbeeld voor kleine administratieve dingen, maar ik word ook regelmatig door ze gebeld als ze een trots willen delen; dat zijn natuurlijk de leukste telefoontjes!

Walter en duurzaamheid

Duurzaamheid is voor mij een breed begrip. Ik zie het niet als verbetering van het milieu alleen. Het is alles dat op langere termijn een positief effect gaat hebben, dat het tot iets beters en groters gaat leiden. Dus de duurzaamheid kan eigenlijk over alles heen gelegd worden.

Een duurzaam dilemma voor Walter: Liever een versnelde energietransitie of een versnelde energiebesparing?

Mijn gevoel zegt, maar ik ben geen kennishouder, een versnelde energietransitie. De kortste klap op dit moment is natuurlijk de energiebesparing. Maar op de langere termijn gaat dit het probleem niet oplossen. Zolang je je bezig houdt met besparing, dan ben je grotere keuzes aan het uitstellen. Zelf ben ik wel van het maken van grote keuzes en beslissingen. Hierom, en omdat ik van mening ben dat het tijd is om grote keuzes te gaan maken, kies ik voor een versnelde energietransitie.

Walter zijn gouden tip voor net afgestudeerden

Mijn gouden tip is toch wel: blijf bij jezelf. Het is natuurlijk vrij gemakkelijk om te zeggen, dat je dicht bij jezelf moet blijven, want vooral als je jong bent kan het lastig zijn om te weten wat dat betekent. Dus naast dicht bij jezelf blijven zou ik ook willen meegeven dat je moet openstaan om jezelf te ontdekken. Openstaan voor feedback om inzichten in jezelf te verschaffen, en uiteindelijk betere keuzes kan gaan maken. Wat ik zie in de leercurve is dat je verschillende fases hebt in een ontwikkeling. Ontwikkeling begint eigenlijk op het moment dat je bewust wordt van je onbekwaamheden. Je ontwikkeling begint daarom met het openstaan voor feedback. Belangrijk hierbij is wel dat je zelf de keuze maakt over welke feedback je wel of niet meeneemt.

Dus: zijn wie je bent en van daaruit keuzes maken. Wees hierbij instaat om je eigen grenzen aan te geven. Je gevoel is daar een goede raadgeving in.

Xstate in 3 woorden

Duurzaam, vriendelijk en ondernemend.

 

Benieuwd naar meer?

Wil je ook kennismaken met andere collega’s van Xstate of lezen over ervaringen van trainees? Klik dan hier.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?