Emma haar ervaring

Emma haar ervaring

Stage bij Xstate

Emma loopt sinds augustus 2021 stage bij Xstate en functioneert als medewerker Marketing & Communicatie. Zij studeert Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen. In deze blog vertelt Emma kort over zichzelf, hoe zij bij Xstate terecht is gekomen en waar zij zich tijdens haar stage mee bezig houdt.

 

Wie is Emma?

Ik ben Emma Faber, geboren in Leeuwarden en opgegroeid in Ryptsjerk. Een klein, maar gezellig Fries dorpje in het noordoosten van Friesland. Mijn vrije tijd breng ik graag door met mijn vriend, met vriendinnen of met mijn familie. Ik ben altijd wel in voor een feestje, maar ik vind een spelletjesavond met familie ook hartstikke leuk! Verder ben ik vaak in de sportschool te vinden of ben ik creatief bezig met tekenen en schilderen.

Aan de Hanzehogeschool in Groningen volg ik de opleiding Communicatie. Tijdens de studie leer ik, in grote lijnen, hoe een communicatieprobleem geanalyseerd wordt, naar hoe je een communicatiestrategie bepaald en hoe je dan door middel van het ontwikkelen van online en offline communicatiemiddelen het probleem oplost.

 

Stage bij Xstate

Op het moment zit ik in het derde jaar van de opleiding. In het derde jaar volg je een praktijkgerichte stage en voer je daarnaast een onderzoek uit. Dit heb ik gedaan bij Xstate.

Het regelen van een stage verliep niet erg soepel. Ik moest op het laatste moment een andere stageplek regelen. Via LinkedIn kwam ik een vacature voor stagiair Marketing & Communicatie bij Xstate tegen. Deze vacature sprak me aan omdat de omschrijving voornamelijk gericht was op het creëren van content. Tijdens mijn studie ben ik er achter gekomen dat het grafisch ontwerpen mij heel erg aanspreekt en dat ik mij hier verder in wil ontwikkelen. Daarom was ik snel geïnteresseerd in de stageplek bij Xstate en heb ik direct gesolliciteerd.

Al snel kreeg ik een mail terug voor een kennismakingsgesprek. Het gesprek verliep erg goed. Ik kreeg een duidelijk beeld van de organisatie en wat mijn rol binnen de organisatie zou worden, waardoor ik nog enthousiaster raakte.

 

Mijn werkzaamheden

In augustus 2021 begon mijn stage bij Xstate. Ik werd meteen openhartig verwelkomd en ik voelde me vanaf dag één al onderdeel van het team. Binnen de organisatie functioneer ik als medewerker Marketing & Communicatie. Tijdens mijn stage heb ik mij bezig houden met het implementeren van de nieuwe huisstijl. Een project waar ik voornamelijk mee bezig was, was het ontwikkelen van een (vernieuwde) website voor Xstate waarin de nieuwe huisstijl zichtbaar is.

Het leukste aan mijn stage is dat mijn werkzaamheden per dag verschillen. Geen dag is hetzelfde. De werkzaamheden zijn gericht op interne en externe communicatie. Ik beheer de social media accounts en de website in WordPress. Hierop plaats ik content en zorg ik ervoor dat het SEO technisch goed staat, zodat de website van Xstate online beter zichtbaar is. Daarnaast verricht ik ook andere werkzaamheden, zoals het creëren van communicatiemiddelen.

Ik krijg veel vrijheid bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden. Bij het ontwikkelen van content mag ik zelf bepalen hoe ik het wil. Dit vind ik ook het leukste aan mijn werk bij Xstate. Het grafisch design ligt mij goed, omdat ik daar mijn creativiteit in kwijt kan. Daarnaast vind ik leuk om op onderzoek uit te gaan en informatie op te doen uit interviews of gesprekken met collega’s of belanghebbenden.

 

Eind van mijn stage

De afgelopen maanden heb ik veel geleerd. Niet alleen over hoe het werken in de praktijk is, maar ook hoe ik mij verder kan ontwikkelen op persoonlijk vlak. Van mijn collega’s heb ik ook veel mogen leren. Ik kon altijd bij ze terecht met vragen of voor overleg, dit gaf me veel energie. Ze zagen mij al sinds dag één als collega in plaats van stagiair. Daarom voelde ik me ook direct onderdeel van het team!

Na mijn stage blijf ik werkzaam bij Xstate, maar dan vanuit het buitenland. Ik ga het volgende halfjaar namelijk studeren in Madrid! Mijn werkzaamheden zijn vanaf daar ook prima uit te voeren en zij geven mij de vrijheid om vanuit Madrid te kunnen werken.

 

Xstate in 3 woorden

Vrijheid, ontwikkelen, en energiek.

 

Benieuwd naar meer?

Meer Xstaters deelden hun ervaringen met ons. Wil je kennismaken met andere collega’s van Xstate of meer lezen over ervaringen van trainees? Klik dan hier. Of ben je net afgestudeerd en op zoek naar een baan? Neem dan een kijkje tussen ons aanbod van vacatures!

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?