Anne haar ervaring

Anne haar ervaring

Fieldmanager bij Xstate

Sinds 1 april 2020 is Anne werkzaam bij Xstate en zet zij zich in om trainees te begeleiden als Fieldmanager. In dit interview stelt Anne zichzelf voor, we krijgen inzicht in haar werkzaamheden bij Xstate en wat duurzaamheid voor haar betekent.

Wie is Anne?

Mijn naam is Anne. Ik woon in het prachtige Noord-Holland samen met Don en onze kindjes Finn en Keet. Wij zijn op dit moment erg druk met ons nieuwbouw huis: van keuken en sanitair, tot aan hoeveel ruimte er tussen de inbouw spotjes mogen komen. Het houdt ons van de straat zeg maar. Daarnaast gaan wij erg vaak op pad met de kids – via een keukenzaak naar een speeltuin, om vervolgens te eindigen in een pannenkoekenhuis.

Sinds begin vorig jaar ben ik werkzaam bij Xstate. Ik ben verantwoordelijk voor in-, door- en uitstroom van onze medewerkers. Dat houdt in dat ik zelf tot eind vorig jaar ook werkzaam ben geweest als recruiter. Daar heb ik gelukkig versterking in gekregen, nu focus ik mij volledig op het welzijn en de (door-)ontwikkeling van onze collega’s gedurende hun dienstverband bij ons!

Werkzaamheden als Fieldmanager

Een nieuwe collega tekent met mij zijn/haar Arbeidsovereenkomst: dit is meteen ook het eerste contactmoment. Vanaf dat moment ben ik voor hun bereikbaar voor al hun vragen. Wanneer het traineeship Duurzame Ontwikkeling start, wordt het contact intensief en heb ik veelvuldig contact met ze.

Als aanspreekpunt weten onze collega’s mij snel te vinden. Voor vragen over verloning, vakantie, ziekte maar ook over opleiding kunnen ze bij mij terecht. Ook begeleid ik hun in hun persoonlijk ontwikkeltraject, wat onderdeel is van het traineeship. Elke 6 weken hebben wij een vast contactmoment: de ene keer telefonisch, de andere keer door middel van een wandelafspraak op locatie van hun opdrachtgever. Van Groningen, Twente, Nijmegen, Noord-Limburg tot aan Den Haag. Ik kom op wat leuke plekken terecht!

Daarnaast ben ik op dit moment bezig met het inwerken van onze nieuwe collega Fieldmanager. Zij zal diverse taken van mij gaan overnemen, zodat ik mij kan gaan focussen op het door ontwikkelen van het recruitment en fieldmanagement proces en wellicht wel een nieuwe traineeship ;-).

Leukste aan mijn werk?

Het allerleukste van mijn werk als Fieldmanager is toch wel om de groei van onze collega’s van dichtbij mee te maken. Van net afgestudeerd, een beetje bleu en vaak nog zoekende naar ervaren, vakinhoudelijke collega’s die weten waar ze in uitblinken. Maar ook waar ze naar door willen groeien en hoe zij hun steentje bij gaan dragen aan een duurzamer Nederland. Dat is waar ik energie van krijg!

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor mij ervoor zorgen dat mijn kids en de toekomstige generaties in een gezonde wereld kunnen leven.

Een duurzaam dilemma voor Anne: Een jaar geen nieuwe kleren kopen of voor de rest van je leven alleen 100% duurzaam en CO2 neutrale kleding?

Ik denk niet dat ik het met 2 kleine kindjes voor elkaar ga krijgen om een jaar lang géén nieuwe kleding te kopen ;-)!

Xstate in 3 woorden

Ondernemend, persoonlijk en vernieuwend.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?