Harald zijn ervaring

Harald zijn ervaring

Accountmanager bij Xstate

Sinds september 2021 is hij werkzaam bij Xstate. Met zijn tien jaar ervaring in de arbeidsbemiddeling verbindt hij jong talent aan toffe opdrachten! In dit interview stelt Harald zichzelf voor, vertelt hij over zijn werkzaamheden als accountmanager en geeft hij zijn gouden tip.

 

Wie is Harald?

Mijn naam is Harald Riewald, 39 jaar en ik woon samen met mijn vrouw en twee dochters in het kleine maar gezellige Britsum, Fryslân. Ondanks dat ik al een lange tijd in Britsum woon, liggen mijn ‘roots’ in Hallum; het dorp waar de Smoeltjes koekjes en Penny wafels vandaan komen! In mijn vrije tijd sport ik graag. Ik voetbal in het eerste elftal bij vv DTD en sta wekelijks op het voetbalveld. Ook stap ik graag op de racefiets, zo kan ik buiten het seizoen ook goed fit blijven. Naast het fanatieke sporten, ben ik altijd in voor een borrel met vrienden en ga ik graag op stap met mijn gezin.

Inmiddels ben ik al bijna tien jaar werkzaam binnen de arbeidsbemiddeling. Na diverse banen ben ik in deze branche terecht gekomen, en wist ik al snel dat dit bij me paste. In mijn werk haal ik veel energie uit het bij elkaar brengen van mensen. Het is super gaaf als je samen met een trainee en opdrachtgever een samenwerking aangaat en aan het einde van de rit samen kunt concluderen dat het meer dan geslaagd was. De arbeidsbemiddeling is een hele dynamische wereld waarin je echt een bijdrage kunt leveren aan iemand zijn of haar toekomst. Ook zit er veel diversiteit binnen de sector. Zo heb ik bijvoorbeeld bij een technisch uitzendbureau gewerkt en ben ik zelfstandig ondernemer geweest binnen de commerciële branche. Nu ben ik alweer 3 maanden werkzaam bij Xstate, een mooie en uitdagende vervolgstap in een, voor mij, nieuwe omgeving.

 

Accountmanager bij Xstate

Op een gegeven moment was ik toe aan een nieuwe uitdaging. Via een tip van een oud-collega kwam ik in contact met Lútsen (eigenaar van Xstate). Het contact verliep soepel, en al snel was ik erg enthousiast over Xstate. Vooral de visie, ambitie en gedrevenheid binnen het team grepen mij aan. Dat in combinatie met het kunnen werken met en voor jong talenten op een actueel en maatschappelijk onderwerp maakte me erg gemotiveerd om als accountmanager bij Xstate te gaan werken! Samen kunnen we impact maken op een duurzame toekomst, dát is wat we samen willen bereiken.

Bij Xstate ben ik werkzaam als Accountmanager. Binnen deze functie ben ik verantwoordelijk voor de contacten met gemeentes, provincies, waterschappen, adviesbureaus, etc. Dit doe ik voor de regio’s Friesland, Groningen en Drenthe. Om echt een bijdragen te kunnen leveren aan de carrière van onze trainees, ben ik vaak aan het sparren met interessante partijen. Uiteindelijk is het mijn doel om een mooi project te vinden voor onze trainees, zodat zij zich verder kunnen gaan ontwikkelen binnen het vakgebied. Je zou mijn functie dus ook kunnen omschrijven als een sparringpartner aan de voorkant van het traineeship.

Mensen mogen mij altijd bellen, de telefoon staat altijd aan en ik ben zeker bereid om te luisteren en/of te sparren over diverse zaken. Dit kan over werk gaan maar ook over iets uit je privé leven. Voor het vinden van een passende opdracht, is het belangrijk dat ik goed op de hoogte ben van de wensen en mogelijkheden van de trainees. Als we het hebben over (potentiële) opdrachtgevers, dan hoop ik ze te kunnen prikkelen om ook oog te hebben voor ons jonge talent!

We zien eigenlijk overal dat er een groot tekort is aan jong talent, dit komt deels door de huidige inrichting van overheidsinstanties. Voor bijvoorbeeld alle junior functies wordt al snel 3 jaar werkervaring gevraagd, dat is voor schoolverlaters natuurlijk onrealistisch. Hier ga ik graag met ze over in gesprek, omdat ik ervan overtuigd ben dat we elkaar heel goed kunnen helpen. Het is zonde als talent verloren gaat omdat ze geen kans krijgen door het huidige beleid.

 

Mijn gouden tip

Mijn gouden tip voor anderen? Dan moet ik toch echt zeggen: bel Xstate! Wij zijn oprecht geïnteresseerd in wat jij wil en we kunnen je echt op weg helpen naar een duurzame toekomst. Binnen Xstate draait alles om onze trainees en professionals, zij vertegenwoordigen Xstate en zijn onze visitekaartjes. Dus ben je op zoek naar een betrokken en inspirerende werkgever waar jij voorop staat en gewaardeerd wordt? Neem dan contact op, want we gaan graag met je in gesprek!

 

Duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor mij een onderwerp dat super actueel is maar ook een heel breed begrip omdat het ontzettend veel onderwerpen raakt. We hebben dan ook nog een hele lange weg te gaan om samen resultaten te bereiken en daadwerkelijk duurzaam te zijn/worden. Zelf probeer ik een bijdrage te leveren aan het creëren van een betere leefomgeving voor de toekomst. Voor mij zit het in de kleine dingen zoals een stukje bewustwording in het dagelijkse leven. Het is een beetje cliché om nu te roepen “het begint bij jezelf” maar dat is wel de basis. Laat ik in ieder geval proberen om vanuit Xstate een mooie bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst door onze impactmakers op de juiste plek te brengen.

 

Xstate in 3 woorden

Inspirerend, betrokken en vernieuwend.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?