Ivannia haar ervaring

Ivannia haar ervaring

Young Professional
Op 29-jarige leeftijd is Ivannia vanuit Suriname naar Nederland verhuisd, omdat het haar altijd nog een superleuke ervaring leek om in het buitenland te werken. Ze werkt als Young Professional inmiddels nu al ruim 1,5 jaar bij de Omgevingsdienst Haaglanden als vergunningverlener en toetser Waterwet en adviseur Mijnbouw. In deze blog zal Ivannia vertellen over de begeleiding vanuit Xstate, haar werk bij de Omgevingsdienst Haaglanden en hoe ze impact maakt op de buitenwereld.

Wie is Ivannia?

Mijn naam is Ivannia Dragtenstein, 30 jaar oud, geboren en getogen in Suriname en sinds kort ongeveer anderhalf jaar woonachtig in Den Haag, Nederland. Naast werk, zit ik door de week op DJ-les en in het weekend ga ik het liefst naar de verschillende musea die Nederland rijk is. In Suriname heb ik een bacheloropleiding afgerond in de richting van de mijnbouw/geologie en ik heb mijn werkervaring opgedaan bij de overheid en daarna in één van de bekendste mijnbouwbedrijven van Suriname. Na bijna 2,5 jaar gewerkt te hebben in de mijnbouw had ik zin iets nieuws. In het buitenland wonen en werken leek mij altijd een superleuke ervaring. Dus ik had mij voorgenomen dat als de gelegenheid zich zou voordoen, ik het met beide handen zou aangrijpen.

Xstate

Ik kwam thuis van een lange werkdag en besloot om buiten Suriname te kijken of er potentiële banen waren binnen mijn vakgebied. Op één van de sites kwam ik de vacature ‘Vergunningverlener en Toetser Milieu’ van Xstate tegen. Ik zag hierbij dat één van de vereisten was dat ik mij voor langere tijd moest vestigen in Nederland. Heel verheugd en geïnspireerd besloot ik te solliciteren op de vacature. Ik kwam hier als eerst in contact met Walter Lammers. Ik werd uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek, waardoor we elkaar beter konden leren kennen. Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek en zijn bevindingen uit het gesprek werd ik gekoppeld aan twee accountmanagers van Zuid. Zij hebben samen met mij gekeken naar mijn CV en hebben deze gestuurd naar opdrachtgevers waar ik potentieel aan de slag zou kunnen. Waarna al snel gesprekken volgden tussen verschillende omgevingsdiensten. Uiteindelijk heb ik gekozen om te werken voor de Omgevingsdienst Haaglanden in Den Haag.

Wat ik als zeer prettig heb ervaren tijdens het proces bij Xstate is dat mijn twee aangewezen accountmanagers altijd aanwezig waren bij gesprekken die ik heb gehad met de omgevingsdiensten. Ze gaven de nodige begeleiding en waren altijd beschikbaar voor vragen. Na het kiezen van mijn werkplek volgde het proces van een woning zoeken. Ik heb dit proces het vervelendst ervaren. Doordat er een tekort is aan woningen in Nederland heeft het twee weken extra gekost om een plek te vinden, maar met hulp van Xstate heb ik toch nog een studiootje weten te bemachtigen. Ik heb dus vanaf het begin tot aan het eind de warmte en goede inzet van Xstate ervaren.

Impact maken

Ik ben momenteel werkzaam als vergunningverlener en toetser Waterwet en Mijnbouw bij de Omgevingsdienst Haaglanden. Mijn werk houdt grotendeels in dat ik beslissingen maak met betrekking tot het verduurzamen van energieverbruik. In plaats van gaswinning zorg ik ervoor dat de onuitputbare bron, aardwarmte gebruikt wordt voor het verwarmen en koelen van huizen en grote projecten. Op die manier lever ik een aanzienlijke bijdrage aan Nederland door mee te gaan met de energietransitie. Daarbij krijg uit alle nodige hoeken steun en ik kan overal terecht als ik met vragen zit. Qua groei probeer ik zoveel mogelijk te leren van degenen die al langer in dit vakgebied zitten en natuurlijk van alle mogelijke vormen van verduurzaming bij energiegebruik kennis op te doen. Alleen dan denk ik dat ik een zeer goede professional zal worden.

Conclusie

Ik wil aan een iedereen meegeven die dit leest, als ze de kans hebben om een opdracht via Xstate aan te nemen, dat ze dat zeker moeten doen. Het biedt je de kans om uit je comfortzone te gaan, nieuwe mensen te leren kennen, buitenlandse ervaring op te doen en je krijgt direct te maken met duurzaamheid. Bovendien leer je theorie over duurzaamheid en hoe je dit toepast in de praktijk, maar ook leer je jezelf anders en beter kennen. Natuurlijk zou dit onmogelijk zijn zonder Xstate, dus ik raad ook aan met ze in zee te gaan. Voor mij betekent Xstate: Toekomst, Duurzaamheid en Betrokkenheid.