Malarin’s Ervaring

Malarin’s Ervaring

Traineeship Vergunning Verleend

Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland Het Klimaatakkoord komt wekelijks in het nieuws, en men kan er niet meer omheen dat Nederland

Malarin is sinds kort werkzaam bij Xstate. In deze blog vertelt hij over zijn ervaring als Xstater. Hij volgt het traineeship Vergunning Verleend en binnenkort start deze opleiding. De Bestuursacademie Nederland verzorgt zijn opleiding. Op dit moment werkt Malarin als trainee vergunningverlener bij een gemeente in Midden-Nederland. Hier houdt hij zich onder andere bezig met het verlenen van omgevingsvergunningen en beoordeelt hij bouwplannen. Wat voor Malarin de grootste uitdaging op moment is, is dat hij ruimte krijgt in het beoordelen. Hij wordt gestimuleerd om de wet- en regelgeving, het maatschappelijk en uiteindelijke doel en het politiek draagvlak allemaal te betrekken bij zijn beoordeling.

 

Traineeship Vergunning Verleend

Door de nieuwe Omgevingswet zal er onder andere voor vergunningverleners veel veranderen. Door middel van de Wabo is begonnen met het vereenvoudigen van vergunningverlening voor burgers. Met de Omgevingswet wordt deze trend voortgezet. Vergunningsvrij bouwen en burgerparticipatie worden gestimuleerd, zodat er minder vergunningen verleend hoeven worden en er minder handhaving nodig is.

Als trainee Vergunning Verleend ga jij overheidsorganisaties ondersteunen in deze transitie. Jij zal een bijdrage gaan leveren zodat deze organisaties de gestelde vergunningaanvraag termijnen weet te behalen.

Onderwerpen die tijdens het traineeship aan bod komen, zijn onder andere Bestuursrecht, Fysieke leefomgeving, Bouwbesluit en Vergunningverlening onder de Omgevingswet.

Werken en leren in de praktijk

Zodra jouw traineeship Vergunning Verleend start, ga je direct aan het werk. Het ontwikkeltraject ziet er als volgt uit:

  • Opleiding Vergunning Verleend via de Bestuursacademie Nederland (incl. erkend certificaat)
  • E-learning programma’s; Hoe werkt de gemeente en de AWB
  • Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen (incl. certificaten)
  • Persoonlijk ontwikkeltraject met een coach jij jou gedurende je traineeship begeleidt
  • Toffe opdrachten bij onze opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen en adviesbureaus
  • Xstate dagen en bedrijfsbezoeken

Interesse in het traineeship Vergunning Verleend?