Aan de slag met een Mastership binnen het ruimtelijke domein

Het Mastership programma van Xstate biedt een unieke kans voor jonge professionals om zich verder te specialiseren en te ontwikkelen in het ruimtelijke domein of VTH.

Zo bouw jij niet alleen specialistische kennis en vaardigheden op, maar krijg je ook een helder pad voor jouw toekomstige carrière! Op die manier wordt jij optimaal voorbereid op de dynamische en steeds veranderende eisen van het ruimtelijke domein!

block-img

Een Mastership binnen het ruimtelijke domein of VTH

In een wereld die steeds verandert, speelt ruimtelijke ordening een hoofdrol bij belangrijke uitdagingen en kansen van onze tijd. Denk aan de snelle groei van steden, de behoefte aan duurzame mobiliteit en de essentiële overgang naar groene energie – voor elk van deze aspecten zijn innovatieve en betrokken professionals nodig die willen helpen de toekomst vorm te geven. Met de ingang van de Omgevingswet begint een spannende nieuwe fase in ruimtelijke planning, waar een meer allesomvattende en flexibele aanpak nodig is. 

Jouw inzet heeft directe invloed op hoe mensen leven, werken en reizen. Het betrekken van gemeenschappen en belanghebbenden in het planningsproces is cruciaal; zo zorg je ervoor dat oplossingen niet alleen innovatief maar ook toekomstbestendig zijn. 

Hoe kan jij jezelf ontwikkelen met een Mastership bij Xstate?

 • €5000,- flexibel opleidingsbudget die je zelf kan inzetten bij o.a. de Bestuursacademie Nederland of een andere toffe opleider. Zo kan jij bepalen welke trainingen je wilt volgen en waar jij jezelf verder in wilt ontwikkelen.
 • Communicatietraining “Psychologie van de beïnvloeding” via Stichting Communicatie
 • Toegang tot SkillsTown met meer dan 1000 trainingen (incl. certificaten);
 • Vaste coach die je ondersteund bij je professionele en persoonlijke ontwikkeling; 
 • Toffe opdrachten bij onze opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, adviesbureaus en omgevingsdiensten.

Wat bieden wij jou tijdens jouw Mastership?

 • Uitdagende baan van 36 uur per week met een salaris van €3317 – €4500; 
 • Reiskostenvergoeding, pensioen en vakantiegeld;
 • Direct een vast contract, waardoor jij je geen zorgen hoeft te maken over de toekomst;
 • Interessante bedrijfsbezoeken en gastcolleges van mensen uit de praktijk; 
 • Leuke Xstate feestjes en uitjes.

Wat verwachten we van jou?

 • Je hebt 1,5 tot 5 jaar relevante werkervaring opgedaan bij de (semi-)overheid of bijv. een adviesbureau 
 • Je weet mensen te overtuigen en mee te nemen in jouw plannen 
 • Je bent communicatief vaardig, durft kritische vragen te stellen, hebt een analytisch vermogen en een frisse blik 
 • Je hebt ervaring met het vakgebied ruimtelijk óf juridisch domein

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een Mastership bij Xstate?

Lees ze hier!

Mastership bij Xstate: 4 essentiële voordelen

Mastership bij Xstate: 4 essentiële voordelen

Ontdek wat het mastership-programma te bieden heeft
Lees meer

Jouw carrièremogelijkheden

Vanuit het Mastership programma van Xstate kan jij zelf bepalen waar jij specialist in wilt worden! Door middel van jouw flexibel opleidingsbudget, en in samenspraak met jouw coach, bepaal je jouw unieke ontwikkeltraject. Zo kan jij straks zelfstandig aan de slag binnen het ruimtelijke domein als o.a.:

Mastership Duurzaamheid

Stedenbouwkundig Ontwerper: Als creatieve kracht achter stedelijke ontwikkeling combineer je kennis van duurzaamheid, leefbaarheid en schoonheid om steden niet alleen mooier, maar ook praktischer en groener te maken. 

Beleidsmedewerker Duurzaamheid: In deze rol ontwikkel en voer je beleid uit dat zich richt op duurzame oplossingen en vernieuwingen, heel belangrijk voor de overgang naar groene energie en klimaatbestendigheid. 

Adviseur Mobiliteit: Richt je op het ontwikkelen van slimme, efficiënte en duurzame vervoersoplossingen die bijdragen aan betere mobiliteit in stedelijke gebieden. 

Beleidsadviseur Klimaatadaptatie: Werk aan projecten die steden en gemeenschappen helpen zich aan te passen aan klimaatverandering, zoals groene daken en waterbeheer. 

Participatiecoördinator: Zorg voor betrokkenheid van gemeenschappen bij projecten, wat essentieel is voor het succes van ruimtelijke ordeningsinitiatieven.

Mastership VTH

Wil jij je meer focussen op het gebied van de omgevingswet en algemene wet- en regelgeving? Dan kan jij binnen het domein Vergunningverlening, Toezicht en Handhaving (VTH) aan de slag.

Als Beleidsadviseur Omgevingsrecht bijvoorbeeld, speel je een cruciale rol in de interpretatie en toepassing van deze omvangrijke wet. Je beïnvloedt hoe onze steden en dorpen zich ontwikkelen, met respect voor zowel de letter als de geest van de wet.

Als Juridisch Planoloog pas je de principes van de Omgevingswet toe in ruimtelijke planning.

In de rol van Handhavingsjurist zorg je voor de naleving van de wet, wat essentieel is voor een geordende en duurzame ontwikkeling van onze leefomgeving.

Als Vergunningverlener interpreteer je de wet om te beoordelen of projecten voldoen aan de nieuwe normen.

Als Milieujurist gebruik je de wet om milieu- en natuurbehoud te bevorderen

en als Adviseur Stikstofproblematiek pas je de Omgevingswet toe om duurzame oplossingen voor milieuvraagstukken te vinden.

Over Xstate

Bij Xstate willen wij de juiste mensen, op de juiste plek, met de juiste begeleiding. Wij verbinden jong talent met het publieke domein, want jong talent versnelt de toekomst. Die frisse, onbevangen blik zorgt voor nieuwe ideeën en inzichten.

Maar wij stoppen niet bij verbinden. Juist aan het begin van jouw carrière vinden wij het belangrijk om jou te voorzien van de juiste begeleiding om het meeste uit jouw werk te halen!

Vragen stellen, fouten maken, leren en inspireren. Daar staan wij voor!

Benieuwd naar andere vacatures? Kijk hier voor al onze vacatures!

Op mobiel kan je solliciteren zonder CV! Wij nemen contact met je op zodat je deze op een later moment makkelijk via de mail kan toesturen!

Krijg jij hier energie van?

Solliciteer

Geïnteresseerd? Stuur je CV & contactgegevens! Wij nemen binnen 24 uur contact met je op!

Kennismaking recruiter

Zien wij een match? Dan willen we je graag ontmoeten!

Sollicitatie accountmanager

Goede kennismaking gehad met onze recruiter? Dan volgt een sollicitatiegesprek met de accountmanager.

Contract tekenen

Zien jullie beiden raakvlak en heb je zin om aan de slag te gaan? Dan geven we jou direct een passend aanbod.

Sollicitatie opdrachtgever

Met een vast contract in je zak gaan we op zoek naar de beste opdrachtgever voor jou!

Start!

Zijn jij en de opdrachtgever beide enthousiast? Dan kan je aan de slag!