Meewerkstage bij Xstate

Meewerkstage bij Xstate

Davy da Costa

Davy heeft zijn meewerkstage bij Xstate afgerond en is nu onze graphic designer! In deze blog vertelt hij meer over hoe hij bij Xstate terecht kwam, zijn werkzaamheden en geeft hij zijn tips voor het zoeken van een meewerkstage.

Wie ben je?

Mijn naam is Davy, ik ben geboren in Hengelo en opgegroeid in Deventer. Ik studeer Communicatie aan de Hanzehogeschool in Groningen en tijdens mijn studie hou ik me vooral bezig met het analyseren en oplossen van communicatieproblemen. In mijn vrije tijd houd ik ervan om creatief bezig te zijn met dingen zoals muziek maken, filmpjes bewerken, voetbal kijken of gezellig drankjes drinken met vrienden en vriendin.

Hoe ben je bij Xstate terecht gekomen?

Ik ben bij Xstate terecht gekomen toen ik op zoek was naar een meewerkstage voor mijn studie. Ik zocht specifiek naar bedrijven waarvan het verhaal mij aansprak. Toen ik de vacature van de afdeling Marketing & Communicatie bij Xstate zag, was ik meteen geïnteresseerd. Xstate wil de transitie naar een duurzaam Nederland versnellen. Dit is een groot maatschappelijk probleem waar ik me ook persoonlijk veel mee bezig houd en waar ik graag een positieve bijdrage aan wil leveren. Na het reageren op de vacature ging alles vrij snel. Er volgde een kennismakingsgesprek, waarna ik al spoedig een belletje kreeg dat ik mocht beginnen. Hier hoefde ik niet lang over na te denken, want anderhalve week later stond ik in Leeuwarden op het kantoor voor mijn eerste werkdag.

Wat zijn je werkzaamheden?

Mijn taken bij Xstate bestaan uit het grafisch vormgeven van drukwerk, digitale producten, ontwerpen voor verschillende media (zoals foto- en videocontent), flyers, banners en infographics. Daarnaast implementeer ik ook de huisstijl van Xstate op verschillende informatieve documenten. Ik krijg veel creatieve vrijheid en kansen om mijn vaardigheden te ontwikkelen. Denk hierbij aan het creëren van videocontent en het gebruik van apparatuur waar ik nog niet eerder mee heb gewerkt.

Wat vind je het leukste aan je werk?

Het proces van het creëren van iets wat eerst slechts een idee was naar een volwaardig product. Je krijgt niet alleen de vrijheid om dingen te ontwikkelen, maar ook alles wat je daarvoor nodig hebt. Deze dingen helpen eraan mee dat ik bij Xstate heel fijn mijn werk kan uitvoeren. Uiteindelijk blijft het leukste aan mijn werk de tevreden gezichten wanneer mensen het eindresultaat zien. Hier haal ik de meeste energie en motivatie vandaan.

Heb je nog tips voor andere mensen die een meewerkstage zoeken?

Mijn tip voor andere mensen die op zoek zijn naar een stage: Zorg ervoor dat jouw interesses overeenkomen met de werkzaamheden van de potentiële werkgever en maak duidelijke afspraken over wat jij voor de organisatie kunt betekenen. Zorg ervoor dat je een leuke stageperiode hebt en misschien krijg je, net als ik, een leuke werkplek!

Xstate in 3 woorden

Vlot, ambitieus, saamhorig