Nena haar ervaring

Nena haar ervaring

Traineeship Duurzame Ontwikkeling

In deze blog vertelt Nena meer over haar contact met Xstate, het traineeship Duurzame Ontwikkeling en haar huidige werkzaamheden bij haar project.

Contact met Xstate

Mijn naam is Nena Roozendaal. In juli 2020 heb ik de studie ‘Management van de Leefomgeving’ aan de HAS Hogeschool afgerond. Daarna volgde een lastige periode met het zoeken van een baan. Voor veel functies waar ik op solliciteerde, vroeg het bedrijf om werkervaring. Werkervaring die ik als net afgestudeerde nog niet had. Tot ik in maart 2021 een bericht kreeg van Xstate via LinkedIn. Ik twijfelde, maar dacht een gesprek kan nooit kwaad. Na een aantal positieve gesprekken volgde snel een gesprek met een opdrachtgever. Op 1 mei 2021 ben ik officieel gestart als trainee Duurzame Ontwikkeling bij Xstate.

Traineeship Duurzame Ontwikkeling

Het traineeship Duurzame Ontwikkeling vind ik super leerzaam en afwisselend naast mijn opdracht bij de gemeente Eindhoven. Op dit moment zijn wij over de helft met het traineeship. De aankomende lessen gaan over de Energietransitie, een onderwerp waar ik zelf wat minder kennis over heb. Ik kijk ernaar uit om daar meer over te leren!

Daarnaast vind ik het leuk dat je tijdens de lesdagen collega-trainees ziet. Het is een hele leuk groep en ik vind het fijn om met elkaar positieve ervaringen te delen uit het werkveld, maar ook om samen te kijken hoe iedereen uitdagingen oplost.

Werkzaamheden bij gemeente Eindhoven

Op dit moment ben ik bezig met verschillende opdrachten voor de gemeente Eindhoven. Ik heb daar de functie als Specialist Social Return Ruimtelijk domein en Adviseur ondernemersloket ‘coronavirus’. Bij het ondernemersloket is het op dit moment rustig, maar er is genoeg te doen als specialist Social Return.

Als Specialist Social Return heb ik ongeveer 50 contracten met een Social return verplichting in beheer. Hierbij is het belangrijk om zowel intern als extern het juiste advies te geven over Social return.  Ik startte met weinig kennis over Social return, maar dankzij goede communicatie met collega’s heb ik het snel weten op te pakken.

Een typische werkdag ziet er als volgt uit: Een dag start met het openen van mijn mail en het controleren van de contracten. Dan let ik vooral op of er nieuwe contracten of kandidaten zijn aangeleverd en of alle aangeleverde informatie klopt. Daarna volgt een overleg met mijn collega’s, er worden casussen besproken. Vervolgens heb ik een overleg met een opdrachtnemer. Hij wil graag advies over de invulling van Social return op de opdracht. Wanneer het gesprek is afgelopen, volgen nog andere administratieve taken en sluit ik de dag af met een laatste keer controleren van de mail.

De uitdaging ligt vooral bij het onderhouden van goede contacten, zowel intern als extern, en het draagvlak creëren voor Social Return.

Het leukste aan het traineeship vind ik de lesdagen en daarbij het weerzien van de collega-trainees. Daarnaast is het hebben van collega-trainees een echte meerwaarde. Een andere meerwaarde is de vakinhoudelijke kennis die je opdoet tijdens de lesdagen, die je meteen in praktijk kunt toepassen.

Xstate in drie woorden

Uitdagend, afwisselend en gezellig