Nena haar ervaring

Nena haar ervaring

Langstzittende trainee van Xstate Zuid

Traineeship Duurzame Ontwikkeling

In deze blog vertelt Nena haar ervaring bij Xstate. Sinds mei 2021 was Nena bij ons in dienst, maar na 2,5 jaar en het afronden van het traineeship Duurzame Ontwikkeling (officieel de langstzittende trainee van Xstate Zuid) is ze overgenomen door de gemeente Westland. Xstate is met Nena in gesprek gegaan om te vragen naar haar ervaring van het werken in de publieke sector.

Vanuit huis ben ik opgegroeid in een omgeving waar qua openbare ruimte, wet- en regelgeving in de leefomgeving niet altijd positief tegen werd aangekeken. Waardoor ik ben gaan denken dat het toch ook echt anders kan en het niet alleen maar negatief is. Veranderingen moeten gebeuren, maar het is belangrijk dat iedereen hierin wordt meegenomen. Ik wilde graag voor een gemeente werken en heb tijdens mijn traineeship bij verschillende gemeenten gewerkt. Hier kwam ik achter wat wel/niet bij mij paste en ontdekte ik ook andere kwaliteiten. Daarnaast heeft het in de drie jaar dat ik bij Xstate zat mij als persoon flink ontwikkeld.

Verschillende opdrachten

Ik heb onder andere gewerkt bij de gemeente Geertruidenberg als projectleider gebiedsontwikkeling. In de coronatijd heb ik gewerkt bij de gemeente Eindhoven als specialist social return ruimte en adviseur voor bedrijven met betrekking tot corona vraagstukken. Het was een uitdaging om werk dichtbij te vinden, waardoor het soms lange werkdagen waren. Nu werk ik bij de gemeente Westland, een stuk dichterbij, als projectondersteuner ruimte. De werkzaamheden die ik uitvoer liggen voor bij het ingenieursbureau, dus de realisatie projecten. Daarbij ben ik de rechterhand van de projectleider.

Xstate heeft me mijn huidige baan, waar ik inmiddels vast in dienst ben, gebracht. Daarnaast heb ik toch aan mijn doelen gewerkt, terwijl ik dacht deze niet te hebben. Hieraan zie je dat je toch meer leert in een paar jaar dan jezelf verwacht.

Omschrijf Xstate in 3 woorden

Als ik Xstate zou willen omschrijven, zou ik zeggen: Leerzaam, groeiend, uitdagingen.