Sonja haar ervaring

Sonja haar ervaring

Accountmanager bij Xstate

Sonja van der Veen is sinds kort accountmanager bij Xstate. Ze is een echt gezelligheidsdier en ambieert al sinds haar afstuderen een baan als accountmanager. In dit interview stelt Sonja haarzelf voor, geeft ze inzicht in haar werk bij Xstate en vertelt ze over haar bijdrage aan een duurzame leefomgeving.

 

Wie is Sonja?

Mijn naam is Sonja van der Veen, ik ben 31 jaar en ik woon in Oosterwolde; een dorp in Zuidoost Friesland. Ik ben een geboren en getogen Friezin, maar spreek ondanks mijn grotendeels Friese opvoeding de taal nauwelijks. Mijn vrije tijd breng ik graag door met vrienden en familie; ik ben een echt gezelligheidsdier. Gezellig samen eten en borrelen doe ik graag en ik ben altijd in voor een spelletje! Verder sta ik graag op een festival, vind ik het heerlijk om te wandelen, (recreatief) te hardlopen of om een serie te kijken.

Gedurende mijn studententijd woonde ik in Leeuwarden en werkte ik jarenlang in de horeca en detailhandel. Toen ik de bachelor Commerciële Economie afrondde en toe was aan een stap in mijn carrière, wist ik al snel dat de functie accountmanager goed bij mij zou passen. Wat mij toendertijd – en nu nog steeds – aansprak aan het accountmanagerschap, is het samenspel van het contact hebben met mensen, het opbouwen van relaties en sales. Ik ben een echt ‘mensenmens’ die graag een bijdrage levert aan de maatschappij. Beide eigenschappen komen perfect samen binnen de arbeidsbemiddeling!

 

Het contact met Xstate

Na bijna twee jaar gewerkt te hebben bij een groot detacheringsbureau, heb ik afgelopen september de overstap gemaakt naar Xstate. Het is een relatief jonge en kleine organisatie, met een fantastisch concept en grote ambities. Hier ben ik accountmanager, dit was ook mijn functie bij mijn vorige werkgever. Ik ben als accountmanager bij Xstate verantwoordelijk voor de provincies Gelderland en Overijssel.

Via LinkedIn kreeg ik een berichtje van Lútsen (eigenaar Xstate) met de vraag om een keer met elkaar te bellen. Normaalgesproken wees ik zulke verzoeken af, omdat ik niet perse op zoek was naar een andere baan. Omdat Xstate mij niet bekend was, heb ik de website bekeken en informatie opgezocht. Mijn interesse was gewekt: het verbinden van jong talent met opdrachtgevers binnen het ruimtelijk domein, met als doel Nederland een stukje duurzamer te maken. Na een telefoongesprek en twee uurtjes terrassen was ik al overtuigd en wilde ik graag onderdeel worden van Xstate.

Accountmanager bij Xstate

Trainees en professionals kunnen bij mij terecht voor alles wat te maken heeft met hun huidige en toekomstige opdrachten en opdrachtgevers. Klanten kunnen bij mij terecht wanneer zij behoefte hebben of verwachten te krijgen op het gebied van (tijdelijke) personele inzet. Of dit nu gaat over de inzet van jong talent, young professionals of professionals met jarenlange ervaring, ik kijk altijd graag naar de mogelijkheden en ga op zoek naar de juiste oplossing. Ook kunnen de opdrachtgevers bij mij terecht voor advies rondom de inzet van (jong) talent en voor informatie over de traineeships. Daarnaast ben ik ook het eerste aanspreekpunt wanneer er trainees of professionals via Xstate werkzaam zijn bij de klant.

Trainees en professional kunnen bij mij terecht voor alles wat te maken heeft met hun huidige en toekomstige opdrachten en opdrachtgevers. Klanten kunnen bij mij terecht wanneer zij behoefte hebben of verwachten te krijgen op het gebied van (tijdelijke) personele inzet.

Wat ik het leukste vind aan mijn werk? Het klinkt cliché, maar ik word toch echt het meest gelukkig van een blije opdrachtgever en een blije trainee/professional. Wanneer iedereen tevreden is, ben ik dat ook. Daar doen we het uiteindelijk ook voor natuurlijk.

Waarden die voor mij (ook privé) erg belangrijk zijn, zijn eerlijkheid, vertrouwen, oprechtheid en enthousiasme. Ik word blij wanneer het lukt om een relatie op te bouwen met een klant waarin deze waarden terug komen. De weg die bewandeld moet worden om dit te bereiken, is niet altijd makkelijk. Het kost veel tijd en energie om tot een goede relatie te komen en alle partijen tevreden te stellen. Uitdagingen die hierbij komen kijken ga ik vol energie aan en als het lukt ze te overkomen, dan is mijn dag goed. Het maakt niet uit hoe groot of klein de successen zijn!

 

Bijdragen aan een duurzame leefomgeving

Mijn bewustzijn voor een duurzamere leefomgeving wordt steeds groter. Mijn doel is dan ook om met relatief kleine aanpassingen bij te kunnen dragen aan een duurzamere en toekomstbestendige leefomgeving. Hierbij kan je denken aan het laten staan van de auto wanneer het ook lopend of fietsend kan, het scheiden van afval, meer groen gebruiken in de tuin en het verduurzamen van mijn huis.

Ondanks dat ik zelf de specifieke kennis en kunde niet in huis heb, vind ik het tof dat de jonge talenten die dit wel hebben mijn collega’s zijn, en zij – mede dankzij Xstate – dit kunnen toepassen in de praktijk en zo helpen om Nederland een stukje duurzamer te maken.

 

Xstate in 3 woorden

Vernieuwend, energiek en talentvol.

 

Benieuwd naar meer?

Wil je ook kennismaken met andere collega’s van Xstate of lezen over ervaringen van trainees? Klik dan hier.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?