Natasja haar ervaring

Natasja haar ervaring

Stage bij Xstate

Natasja loopt sinds augustus 2020 stage bij Xstate op het gebied van marketing en communicatie. Zij studeert Commerciële Economie aan de NHL Stenden Hogeschool. In deze blog vertelt Natasja hoe zij bij Xstate terecht is gekomen, waar zij zich tijdens haar stage allemaal mee bezig houdt en met welke projecten zij de komende tijd aan de slag gaat.

En dan moet je op zoek naar een stage!

Tijdens mijn opleiding Commerciële Economie volg je in je 3e jaar een praktijkgerichte stage met daaraan een onderzoek gekoppeld. In mijn zoektocht naar een uitdagende stage vond ik het belangrijk dat zowel de cultuur van de organisatie bij mij paste, ik genoeg uitdaging had en dus kon leren en dat ik mij kon vinden in de visie en missie van de organisatie.

Via Indeed kwam ik op de stage vacature uit bij Xstate. Wat mij aansprak, was hun focus op duurzaamheid. Ook kreeg ik onder andere door de website (hoe zij zich presenteerden en hoe er werd gecommuniceerd) direct een fijn gevoel en heb ik snel een sollicitatiebrief en cv opgestuurd.

Al snel werd ik gebeld voor een ‘sollicitatiegesprek’. Het voelde meer als een kennismaking en ik werd alleen maar meer enthousiast. Het werd mij duidelijk dat ik veel verschillende dingen kon gaan leren op het gebied van marketing en communicatie. Ook maakte ik direct kennis met het hele team van Xstate en wist ik meteen: hier wil ik zeker stage lopen!

 

Snel groeiend met korte lijnen

Xstate is een snel groeiend, ambitieus bedrijf met een kleine interne organisatie. Hierdoor heb ik snel mijn plek weten te vinden in het team en kon ik meteen met diverse projecten meewerken. Ondertussen voer ik ook diverse werkzaamheden zelfstandig uit en krijg ik veel vrijheid in hoe ik dingen op pak. Ik kan altijd op mijn collega’s terugvallen en even sparren of ik op de juiste weg zit maar juist die vrijheid vind ik erg prettig werken!

 

“Wanneer ik hulp nodig heb hoef maar te roepen en er is altijd iemand die mij kan helpen wanneer ik ergens tegen aan loop.”

 

Social media, SEO, WordPress, Google Analytics en nog veel meer!

Er is eigenlijk geen dag hetzelfde. Elke dag ben ik met diverse projecten bezig. Zo ben ik sinds mijn stage druk bezig met de huisstijl van Xstate. Er was namelijk nog weinig eenduidigheid in zowel de interne- als externe communicatie. Ik heb daarnaast een structuur gemaakt hoe wij wat via welke kanalen op social media communiceren en dit beheer ik nu ook. Op dit moment ben ik betrokken bij het in kaart brengen van de huidige interne en externe processen, deze heb ik visueel uitgewerkt en vormt de basis voor de implementatie. Ook beheer ik de website in WordPress, maak nieuwe webpagina’s en vul de pagina’s met teksten. Hierbij houd ik rekening mee dat het SEO technisch moet kloppen en wij hierdoor online beter vindbaar zijn.

Aan het begin van mijn stage had ik hier nog helemaal geen kennis en ervaring in en nu kan ik van alles zelfstandig oppakken. Verder ga ik de komende periode mij focussen op Google Analytics en ben ik erg benieuwd hoe dit in de praktijk werkt! Kortom, er is altijd genoeg te doen!

 

“Ik vind afwisseling belangrijk en tijdens mijn stage is geen dag hetzelfde.”

 

Cultuur


Van tevoren had ik verwacht dat er een zakelijke sfeer zou zijn op kantoor. Al snel werd het tegendeel bewezen. Er is altijd een ontspannen en gezellige sfeer op kantoor. Daarbij gaan we bijvoorbeeld op woensdag altijd gezamenlijk ergens lunchen of halen we iets af. Favoriet? De snackbar in de straat.

Stage en COVID-19


Met alle maatregelen rondom COVID-19 werk ik nu veel vanuit huis. Ik werk nu 1 dag in de week op kantoor samen met onder andere mijn stagebegeleidster. Wij nemen dan samen de projecten voor de aankomende week door, bespreken we waar de prioriteiten liggen en werken we de actielijst bij. Ook nemen we mijn leerdoelen daarin mee. De rest van de week werk ik vanuit huis en heb ik dagelijks contact met haar, maar ook met mijn andere collega’s. Zij zien mij gelukkig niet als ‘stagiaire’ maar als collega en zo voelt het ook. Ik ben onderdeel van Xstate!

 

Natasja haar Xstate ervaring in drie woorden?

Energiek, ambitieus en vrijheid

Wil jij bij ons stage lopen? Check dan hier onze interne vacatures. Staat er op dit moment geen (geschikte) stage vacature voor jou open? Stuur ons dan een open sollicitatie toe. Dan denken wij graag met je mee!

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?