Studievereniging Ibn Battuta

Studievereniging Ibn Battuta

Over onze samenwerking

Mike Löwik is Commissaris Externe Relaties in alweer het 61ste bestuur van Ibn Battuta. In deze blog vertelt hij meer over de studievereniging Ibn Battuta, hun activiteiten en de voordelen van het uitmaken van een studievereniging.

Over studievereniging Ibn Battuta

Ibn Battuta bestaat al sinds de jaren 60. Vorig jaar vierden ze hun 60-jarig jubileum. Momenteel heeft de vereniging zo’n 950 leden vanuit 2 bachelors en 7 masters van de faculteit Ruimtelijke Wetenschappen. Dit is ongeveer 80% van alle studenten uit deze faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Hiervan zijn een kleine 100 studenten echt actieve leden van de vereniging. Zij zitten dus in het bestuur, één van de 13 commissies of een projectgroep. Ongeveer een kwart van de leden van Ibn Battuta zijn internationale studenten. Zij volgen dan een Engelse bachelor of master in Ruimtelijke Wetenschappen.

Werving nieuwe leden

Door middel van het verzorgen van de introductiemiddag en introductieperiode voor de eerstejaars studenten in de faculteit, krijgt de vereniging nieuwe leden. Ook is dus ongeveer 80% van de hele faculteit lid, waardoor mond-tot-mond reclame goed werkt. Voor de eerstejaars wordt bijvoorbeeld een kamp en andere kennismakingsactiviteiten georganiseerd.

Voordelen van het deel uitmaken van een studievereniging

Volgens Mike zijn er vele voordelen van het uitmaken van een studievereniging. Je krijgt veel contacten met medestudenten, professoren en mensen uit je toekomstige werkveld. Ook kun je je meer ontwikkelen op sociaal en educatief vlak en heb je door de vereniging altijd een activiteit waar je naar toe kan!

Activiteiten

Voor het organiseren van activiteiten heeft Ibn Battuta 13 verschillende commissies, voor bijvoorbeeld (buitenlandse) excursies, lezingen, sport & spel, wintersport en eerstejaars activiteiten. Ook hebben ze elk jaar een Carrièredag waarvoor externe bedrijven worden uitgenodigd om een workshop te geven en een stand te verzorgen om te netwerken en de studenten kennis te laten maken met hun toekomstige werkveld.

Missie van Ibn Battuta

Het contact van studenten en jaargangen onderling bevorderen en studenten helpen bij hun ontwikkeling in het onderwijs en hun toekomstige carrière.

Meer weten over Ibn Battuta? Je vindt alle informatie op hun website!