Sytske haar ervaring

Sytske haar ervaring

Talent Coach bij Xstate

Sinds oktober 2021 zet zij zich onder andere in om de trainees van Xstate te begeleiden in de persoonlijke ontwikkeling en is ze bereikbaar voor al hun vragen. In dit interview stelt Sytske zich voor, vertelt ze meer over haar werkzaamheden als Talent Coach bij Xstate en geeft ze haar gouden tip aan jong talent.

Wie is Sytske?

Mijn naam is Sytske Faber en ik woon samen met mijn vriend en twee zoontjes in Drachten. Ons huis is gebouwd in 1913 en is dus vrij oud. Afgelopen jaar hebben we het huis helemaal verbouwd. Hier ging dan ook de meeste vrije tijd naar toe. Het was zowel een leuke, maar ook uitdagende en soms zwaar frustrerende ervaring, haha! Gelukkig is het huis nu zo goed als klaar en wonen we er weer met ontzettend veel plezier.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om op ‘avontuur’ te gaan. Dit kan al zo simpel zijn als een ochtend naar de kinderboerderij, het zwembad of een lekkere wandeling door het bos. Maar ook reisjes uitstippelen vind ik erg leuk; zowel de reizen binnen Europa als de mooie verre reizen. Verder houd ik echt van gezelligheid! Ik ben graag onder de mensen, dus eten met vrienden of samen relaxen voor de houtkachel en kletsen of een filmpje kijken doe ik erg graag. Je zou me verder kunnen omschrijven als een enthousiast en tikkeltje chaotisch persoon met een brede interesse in sporten, spelletjes en lezen.

 

Talent Coach bij Xstate

Sinds oktober dit jaar ben ik als Talent Coach bij Xstate begonnen. Voor ik bij Xstate aan de slag ging, heb ik 3,5 jaar in de arbeidsbemiddeling gewerkt. Mijn nieuwe functie zie ik ook echt als een nieuwe uitdaging! Het mooist is dat ik kansen en mogelijkheden kan bieden aan jong talent.

Mijn werkdag start vaak op kantoor. Dan neem ik even de tijd om de planning van die dag door te nemen, zodat ik goed scherp heb wat ik moet doen die dag. Bij het traineeship dat Xstate aanbiedt zit een persoonlijk ontwikkelingstraject, en dit traject begeleid ik. Een onderdeel van het traject zijn periodieke bel of wandel afspraken met de trainees. Daarom bestaat een groot deel van mijn werk ook uit deze afspraken! Xstate heeft haar trainees over het hele land verspreid, dus soms ga ik heel Nederland door om te wandelen met de trainees.

Naast deze werkzaamheden, ben ik ook vaak bezig met regelwerkzaamheden. Dit betreft bijvoorbeeld het aanvragen van de Outlook accounts, het aanmelden van de trainees bij de Bestuursacademie Nederland en het beantwoorden van vragen van de trainees. Een laatste, maar zeker niet onbelangrijkste taak, is het ondertekenen van de arbeidscontracten en studieovereenkomsten met nieuwe Xstaters. Het is zeker een functie met veel afwisseling en uitdaging!

Mijn werkzaamheden staan dus vooral in het teken van de trainees en het persoonlijke ontwikkelingstraject. Maar daarnaast kunnen de trainees en professionals bij mij terecht voor alle HR gerelateerde vragen. Dus vragen over het salaris, reiskostenvergoeding of het aanvragen van vakantie of verlof mogen allemaal naar mij! Daarnaast ben ik ook het aanspreekpunt voor de trainees wat betreft de opleiding en dus het persoonlijk ontwikkelingstraject. Maar ze mogen ook altijd aankloppen als ze ergens tegenaan lopen, en is het natuurlijk altijd leuk om alle verhalen en belevenissen te horen.

 

Werken in de duurzaamheid

Duurzaamheid betekent voor mij een mooie en fijne leefomgeving voor iedereen; nu, maar ook voor de toekomstige generatie. Als klein meisje woonde ik samen met mijn ouders op een boerderij en speelden we eigenlijk altijd buiten in de natuur. Als kind is dit natuurlijk fantastisch, en als ik terugdenk aan die tijd, dan word ik daar heel blij van. Dat gun je gewoon iedereen.

Daarnaast vind ik ook dat wij te gast zijn op deze planeet. We moeten ons goed realiseren dat we ons best moeten blijven doen om te zorgen dat de volgende generaties ook kunnen genieten van al het moois dat onze planeet te bieden heeft. Door middel van mijn werk bij Xstate kan ik een steentje bijdragen. Ook is werken in de duurzame branche uitdagend, het is namelijk volop in ontwikkeling en de kansen en mogelijkheden liggen echt in de handen van de nieuwe generatie. En laat dat nou net de focus van Xstate zijn!

Buiten mijn werk om, probeer ik natuurlijk ook mijn steentje bij te dragen. Zo zijn mijn groene voornemens om meer aandacht voor elkaar en de natuur te hebben. Maar daarnaast wil ik ook bewuster gaan leven, afval scheiden, minder plastic gebruiken en neem ik een zakje mee tijdens de wandelingen om rondslingerend afval op te ruimen.

 

Mijn gouden tip

Mijn gouden tip voor net afgestudeerden of nieuwe trainees is: wees trots op wat je kan en sta open voor alles wat er nog valt te leren. Ben je ervan bewust dat het leven uit verschillende uitdagingen bestaat die soms leuk zijn, maar soms ook gewoon minder leuk. Alle uitdagingen en ervaringen maken je uiteindelijk wel een mooier en wijzer mens. Je bent nooit uitgeleerd of je kan je altijd verder ontwikkelen. Het leren stopt niet na je afstuderen, het gaat altijd door. Mijn tip is dan ook om er bewust voor te kiezen om open te staan voor de leermomenten, ook van minder leuke ervaringen kan je zoveel leren.

 

Xstate in 3 woorden

Uitdagend, gezellig en vernieuwend.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?