Tjibbe zijn ervaring

Tjibbe zijn ervaring

Accountmanager bij Xstate

Tjibbe Relyveld is sinds kort accountmanager bij Xstate. In dit interview stelt Tjibbe zichzelf voor, geeft hij inzicht in zijn werk bij Xstate en vertelt hij hoe het is om bij Xstate te werken.

Wie is Tjibbe?

Mijn naam is Tjibbe Relyveld, ben 32 jaar en woon op dit moment in hartje centrum Leeuwarden. Hier heb ik niet altijd gewoond, ik ben namelijk geboren in Zevenaar en opgegroeid in een klein Fries dorpje genaamd Irnsum. In mijn vrije tijd ben ik tijdens het voetbalseizoen elk weekend bij wedstrijden van Cambuur te vinden, ben ik bezig met fitness, hardlopen en houd ik ervan om te borrelen met vrienden.

Ik ben jarenlang actief geweest binnen de retailbranche en ik heb hier altijd met veel plezier in gewerkt. Na het behalen van mijn diploma Ondernemerschap & Retailmanagement ben ik rustig om me heen gaan kijken, omdat ik al een tijd wist dat ik wat anders wilde gaan doen. Het werken met mensen en wat voor iemand kunnen betekenen is waar ik energie van krijg. Ik zocht een baan waarbij er een goede mix was tussen kantoor en veldwerk. Zo ben ik uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat accountmanager de functie is die bij mij aansluit als persoon.

Accountmanager bij Xstate

Sinds april 2023 ben ik werkzaam bij Xstate. Ik kwam het bedrijf tegen via LinkedIn en wist dat een oud-collega van mij hier werkzaam was. Ik heb contact met hem opgenomen om iets meer inzicht in het bedrijf te krijgen. Na een leuk gesprek heeft hij mijn naam laten vallen en toen werd ik al snel gebeld voor een eerste gesprek. Daarna is het balletje snel gaan rollen en bekleed ik nu bij Xstate de functie als accountmanager met hierbij de verantwoordelijkheid voor het traineeship Duurzame Ontwikkeling in de regio’s Utrecht en Noord-Holland.

Als accountmanager is het aan mij de taak om opdrachtgevers en trainees met elkaar te verbinden voor een mooie samenwerking. De sollicitatiegesprekken met de trainees en de gesprekken bij de opdrachtgevers is ook iets waar ik veel energie uit haal. Het gevoel dat je echt een steentje bij kan dragen is fijn. Binnen Xstate hangt een prettige werksfeer met korte lijntjes en iedereen is bereid om elkaar te helpen.

Hoe zou je Xstate omschrijven?

Als ik Xstate in drie woorden zou moeten omschrijven, zou ik zeggen: energiek, vooruitstrevend en ontwikkeling. Dit omdat Xstate bestaat uit een energiek team met een goeie mix tussen mannen en vrouwen van verschillende leeftijden waar hard gewerkt wordt. Ons doel is om de publieke sector te verjongen en te verduurzamen. We staan met zijn allen voor een grote opgave en er staat een nieuwe generatie met duurzame talenten te springen om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Met het traineeship denken we vooruit en is de combinatie tussen studeren en werken een goede manier om jezelf te ontwikkelen. Door alle gesprekken met zowel trainees als opdrachtgevers bij gemeenten, provincies en adviesbureaus krijg je veel informatie over wat er speelt op het gebied van duurzaamheid. Ik heb in de afgelopen maanden al enorm veel geleerd en zie een mooie toekomst voor me binnen Xstate.