Traineeships Kies waar jij het verschil wil maken

Duurzame Ontwikkeling

Terug naar boven

Jouw bijdrage

Het ruimtelijk domein is volop in beweging. De Omgevingswet doet zijn intrede, de energietransitie is een maatschappelijke opgave geworden en duurzaamheid staat hoog op de agenda. Deze ontwikkelingen hebben verregaande consequenties voor onze maatschappij.

Samen met 194 andere landen heeft Nederland afgesproken om in 2030 de uitstoot van CO2 ten opzichte van 1990 te halveren. Hoe Nederland deze doelstellingen gaat behalen, is beschreven in het Klimaatakkoord.

Als trainee Duurzame Ontwikkeling ga jij projecten uitvoeren binnen het ruimtelijk domein. Hier werk je aan uiteenlopende projecten op het gebied van duurzame mobiliteit, energietransitie, klimaatadaptatie, de Omgevingswet, VTH en participatie & ketenpartners. Je werkzaamheden bestaan uit o.a. het ontwikkelen, adviseren en/of invoeren van beleid van deze uitdagende en innoverende vraagstukken. Zo lever jij een bijdrage aan het behalen van de doelstellingen uit het Klimaatakkoord.

Werken en leren in de praktijk

Zodra jouw traineeship Duurzame Ontwikkeling start, ga je direct met een project binnen het ruimtelijk domein aan de slag. Het ontwikkeltraject ziet er als volgt uit:

  • Opleiding Duurzame Ontwikkeling via de Bestuursacademie Nederland (incl. erkend certificaat)
  • E-learning programma’s; Hoe werkt de gemeente, AWB en het Omgevingsrecht
  • Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen (incl. certificaten)
  • Persoonlijk ontwikkeltraject met een coach die jou gedurende je traineeship begeleidt
  • Toffe opdrachten bij onze opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen en adviesbureaus
  • Xstate dagen en bedrijfsbezoeken

Krijg jij hier energie van? En wil jij solliciteren?

Solliciteer dan hier!

Anoek Meijer

Trainee Duurzame Ontwikkeling

Anoek is werkzaam bij Xstate. In deze blog vertelt ze over haar ervaring met Xstate en over het traineeship Duurzame Ontwikkeling.

Lees meer

Benieuwd naar de ervaringen van onze trainees?

Lees ze hier!

Yara haar ervaring

Yara haar ervaring

Traineeship Duurzaamheid
Lees meer
Ytsen zijn ervaring

Ytsen zijn ervaring

Traineeship Duurzaamheid
Lees meer
Sjûke haar ervaring

Sjûke haar ervaring

Traineeship Duurzaamheid
Lees meer
Dennis zijn ervaring

Dennis zijn ervaring

Traineeship Duurzaamheid
Lees meer

Solliciteren

In 6 stappen naar een carrière bij Xstate

Solliciteren

Wil jij een bijdrage leveren aan het creëren van een duurzame leefomgeving? Zie jij dit als dé kans om jouw ambities waar te maken? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie met cv en motivatiebrief!

Kennismaking met recruiter

Zien wij aanknopingspunten met jouw opleiding en ervaring die je bijvoorbeeld hebt opgedaan tijdens stages of schoolopdrachten? Dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek.

Sollicitatiegesprek met accountmanager

Is de eerste indruk van beide kanten goed? Dan plannen we een sollicitatiegesprek in waarbij de accountmanager van jouw gebied ook aansluit. Zo krijgt hij/zij ook een goede indruk van jou!

Contract tekenen

Ben jij net zo enthousiast als wij? Dan plannen we een afspraak in met je talent coach om het contract te ondertekenen. De startdatum bepalen we gezamenlijk.

Sollicitatiegesprek bij opdrachtgever

Zodra het contract getekend is, gaan wij druk aan de slag om voor jou de meest interessante opdracht te regelen. Je zal dan ook bij de opdrachtgever op sollicitatiegesprek gaan. Vanuit ons krijg je een sollicitatievoorbereiding!

Starten!

Je kunt van start! Je krijgt opleidingen, trainingen en intensieve begeleiding van je talent coach. Op die manier blijf je groeien. We vinden het belangrijk dat je je goed op je plek voelt en houden de vinger aan de pols.

Solliciteer direct!