Traineeships Kies waar jij het verschil wil maken

Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving

Terug naar boven

Jouw bijdrage

Door de nieuwe Omgevingswet zal er voor o.a. vergunningverleners veel veranderen. Door middel van de Wabo is begonnen met het vereenvoudigen van vergunningverlening voor burgers. Met de Omgevingswet wordt deze trend voortgezet. Vergunningvrij bouwen en burgerparticipatie worden gestimuleerd, zodat er minder vergunningen verleend hoeven te worden en er minder handhaving nodig is.

Als trainee Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving ga jij overheidsorganisaties ondersteunen in deze transitie. Jij zal een bijdrage leveren aan het halen van de gestelde termijnen voor vergunningsaanvragen.

Onderwerpen die tijdens het traineeship Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving aan bod komen zijn o.a. Bestuursrecht, de fysieke leefomgeving, Bouwbesluit en vergunningverlening onder de Omgevingswet.

Werken en leren in de praktijk

Zodra jouw traineeship Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving start, ga je direct aan het werk. Het ontwikkeltraject ziet er als volgt uit:

  • Opleiding Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving via de Bestuursacademie Nederland (incl. erkend certificaat)
  • E-learning programma’s; Hoe werkt de gemeente en de AWB
  • Toegang tot de Online Academy met ruim 350 trainingen (incl. certificaten)
  • Persoonlijk ontwikkeltraject met een coach die jou gedurende je traineeship begeleidt
  • Toffe opdrachten bij onze opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen en adviesbureaus
  • Xstate club dagen en bedrijfsbezoeken

Interesse in het traineeship Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving?

Solliciteer dan hier!
Björn Besselink volgt het traineeship vergunningverlening, toezicht & handhaving

Bjorn Besselink

Trainee Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving

Bjorn is werkzaam bij Xstate. In deze blog vertelt hij over zijn ervaring met Xstate en over het traineeship Vergunningverlening, Toezicht & Handhaving.

Lees meer

Solliciteren

In 6 stappen naar een carrière bij Xstate

Solliciteren

Wil jij een bijdrage leveren aan het halen van de gestelde termijnen voor vergunningsaanvragen? Zie jij dit als dé kans om jouw ambities waar te maken? Dan ontvangen wij graag jouw sollicitatie!

Kennismaking met recruiter

Zien wij aanknopingspunten met jouw opleiding en ervaring die je bijvoorbeeld hebt opgedaan tijdens stages of schoolopdrachten? Dan nodigen wij je uit voor een kennismakingsgesprek.

Sollicitatiegesprek met accountmanager

Is de eerste indruk van beide kanten goed? Dan plannen we een sollicitatiegesprek in waarbij de accountmanager van jouw gebied ook aansluit. Zo krijgt hij/zij ook een goede indruk van jou!

Contract tekenen

Ben jij net zo enthousiast als wij? Dan plannen we een afspraak in met je talent coach om het contract te ondertekenen. De startdatum bepalen we gezamenlijk.

Sollicitatiegesprek bij opdrachtgever

Zodra het contract getekend is, gaan wij druk aan de slag om voor jou de meest interessante opdracht te regelen. Je zal dan ook bij de opdrachtgever op sollicitatiegesprek gaan. Vanuit ons krijg je een sollicitatievoorbereiding!

Starten!

Je kunt van start! Je krijgt opleidingen, trainingen en intensieve begeleiding van je talent coach. Op die manier blijf je groeien. We vinden het belangrijk dat je je goed op je plek voelt en houden de vinger aan de pols.

Solliciteer direct!