Yorik zijn ervaring

Yorik zijn ervaring

Accountmanager bij Xstate

Yorik van Empel is accountmanager bij Xstate Zuid sinds september 2021. Vanuit een ruime ervaring in het ondernemerschap verbindt hij via Xstate jong talent aan leuke en uitdagende opdrachten! In dit interview stelt Yorik zichzelf voor en krijgen we inzicht in zijn werkzaamheden.

 

Wie is Yorik?

Ik ben Yorik van Empel, geboren in Eindhoven en woonachtig in Roermond. Hier woon ik samen met mijn vriendin tot ons huis in Helmond klaar is. In mijn vrije tijd ga ik graag naar festivals, zoek ik de Brabantse gezelligheid op of ben ik op reis. Het liefst maak ik verre reizen. Azië trekt me erg, maar Australië en Afrika vind ik ook erg mooi. Ik probeer zoveel mogelijk van de wereld te zien! Verder ga ik graag naar de sportschool, vind ik het leuk om te gamen en haal ik plezier uit koken.

Aan de Avans Hogeschool in ’s-Hertogenbosch heb ik de opleiding Ondernemerschap en Retailmanagement gevolgd. Deze studie heb ik de laatste twee jaar duaal gevolgd. Dit houdt in dat je een deel van de week besteed aan mijn opleiding en het andere deel van de week besteed aan het uitbouwen van mijn eigen bedrijf. Ik heb dus tijdens mijn studie veel extra werkervaring op kunnen doen. Zo heb ik gewerkt in verschillende branches waar ik impact kon maken op mens, milieu en maatschappij.

 

Yorik zijn werk bij Xstate

Ik ben werkzaam als accountmanager bij Xstate Zuid en ik werk voor Walter. Walter geeft ons veel vertrouwen, vrijheid en flexibiliteit. Hier hecht ik zelf veel waarde aan. Omdat ik altijd als ZZP’er heb gewerkt, ben ik gewend aan een bepaalde vrijheid. Dit was iets wat ik het liefst wilde behouden en via Xstate was dit gelukkig mogelijk. Walter laat ons vrij om onze taken te doen op de manier die ons het meest gepast en geschikt lijkt. Natuurlijk wel binnen bepaalde kaders, maar we hoeven geen strak schema te volgen. We hebben bepaalde taken die we moeten doen, maar het maakt niet uit hoe we het doen, zolang we het maar gedaan krijgen. Zo is er ook ruimte om mijn eigen ideeën en inzichten in te brengen. Dit, samen met het vertrouwen vanuit Walter, creëert een zeer prettige werksfeer die ook goed bij mij als persoon past.

“Omdat ik altijd als ZZP’er heb gewerkt ben ik gewend aan een bepaalde vrijheid. Dit was iets wat ik het liefst wilde behouden en via Xstate was dit gelukkig mogelijk.”

Voor Xstate Zuid vervul ik de functie van Accountmanager. Dit houdt in dat ik me vooral bezighoud met de klanten en opdrachtgevers. Zo probeer ik nieuwe contacten te leggen en nieuwe klanten binnen te halen. Ik ga met potentiële opdrachtgevers in gesprek om te kijken of zij versterking zoeken en of Xstate hier aan kan bijdragen. Er wordt ook wel gesproken over ‘Solution Selling’; een klant heeft een probleem, namelijk tekort aan mankracht, en Xstate heeft de oplossing: een persoon met specifieke kennis. De werkzaamheden van een accountmanager sluiten goed aan bij mijn sales ervaring. Nu ben ik ook bezig met connecties maken, samenwerking aangaan, openingen zoeken, partner management, etc.

 

Doelen van Yorik

Wat ik erg belangrijk vind is impact maken. Waar en hoe ik deze impact maak, maakt me niet uit. Dit kan een impact op de maatschappij zijn, maar bijvoorbeeld ook voor mens of voor het milieu. Bij Xstate krijg ik de kans om een impact te maken voor de individu. Voor mij is het van belang dat het gene wat ik doe de omgeving, de persoon of de maatschappij beter maakt.

Waar ik op persoonlijk gebied nog in wil ontwikkelen? Dat vind ik een lastige vraag, haha! Maar ik denk dat ik graag meer structuur wil gaan aanbrengen in mijn werkwijzen. Ik kan namelijk soms wel wat ongeordend zijn en veel hooi op mijn vork nemen. Hierdoor verlies ik soms overzicht. Ik wil meer duidelijkheid en structuur krijgen in hoe ik iets ga aanpakken en wanneer. Hiermee kan ik ook meer rust in mijn hoofd creëren.

Omdat het vak detachering nog nieuw voor me is, vind ik het nog lastig om duidelijk te hebben wat de echt goede vragen zijn. Om Xstate goed te promoten, is dit natuurlijk belangrijk. Je wilt natuurlijk wel het gesprek zo efficiënt mogelijk maken. Door een beter beeld te krijgen van wat de doeltreffende vragen zijn, kunnen de gesprekken efficiënter worden. Vooral met overheden is dit belangrijk.

Verder moet ik nog wel echt meer inzicht krijgen in het vak detachering en wat er allemaal speelt binnen overheden. Hiervoor zal ik me extra goed inlezen en veel vragen stellen aan mijn collega’s. Mijn sales-ervaring is breed, maar specifiek in dit gebied heb ik nog minder ervaring. Maar dit komt natuurlijk helemaal goed!

 

Xstate in 3 woorden

Betekenisvol, ontwikkelen en gepassioneerd.

 

Benieuwd naar meer?

Wil je ook kennismaken met andere collega’s van Xstate of lezen over ervaringen van trainees? Klik dan hier.

Zie jij jezelf in dit vakgebied werken?